Idei de amenajare bucatarii mici si inguste IAmenajarea unei bucatarii este intotdeauna o provocare iar cand vine vorba de o bucatarie mica si ingusta pe deasupra, poate parea o misiune imposibila.
O astfel de bucatarie este de obicei destul de inghesuita deci este foarte importanta maximizarea spatiului.
In orice bucatarie schema ideala este de a pozitiona frigiderul, chiveta si spatiul de lucru intr-un triunghi astfel incat sa va puteti deplasa cu usurinta.
Intr-o bucatarie ingusta acest triunghi se poate face pe ambii pereti, pozitionand frigiderul, chiuveta si masina de spalat vase pe un perete iar spatiul de lucru pe celalalt perete. Pentru a preveni congestionarea traficului in bucatarie, spatiul dintre cele doua parti ar trebui sa fie de 1,2-1,5 m latime.
Daca bucataria este prea ingusta pentru aceasta configurare cel mai bun lucru este plasarea frigiderului, chiuvetei si a spatiului de lucru pe acelasi perete si/sau pe peretele alaturat. 
Amenajarea  in forma de L sau P este perfecta pentru asemenea spatii.

Lung si ingust nu este tocmai forma ideala pentru o bucatarie. Chiar si asa exista idei si modalitati pentru a creea un spatiu functional si frumos.  Secretul unei amenajari reusite este sa stii ce tip ce mobila sa alegi si sa ai un plan.

Aceasta bucatarie nu este mai lata decat un hol. Daca aparatele si dulapurile ar fi pe ambii pereti ar face camera sa para inghesuita si apasatoare mai degraba decat  luminoasa si aerisita. Dulapul subtire de pe peretele opus in care se pot pastra condimente, mirodenii, este foarte eficient.

Aceasta bucatarie are dulapuri construite pe ambii pereti, motiv pentru care lungimea camerei este accentuata, facand-o sa iasa in evidenta. Cu toate acestea, culorile neutre si luminoase fac camera sa para aerisita si spatioasa.

Desi ingusta, aceasta bucatarie in stilul unei cantine include spatii pentru depozitare, rafturi si sertare.

Idei de amenajare bucatarii mici si inguste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu