Idei de amenajare bucatarii mici si inguste II
Cum amenajam o bucatarie mica si ingusta pe deasupra?
Spatiul disponibil limitat dintr-o bucatarie mica si ingusta, a creat nevoia pentru verticalitate si design paralel. Pentru ca este destul de dificil de gasit loc pentru provizii si ustensile, optati pentru un design care profita din plin de spatiul pe verticala. Daca nu puteti ajunge cu usurinta la dulapurile de sus, le puteti folosi pentru a depozita ustensile pe care le folositi mai rar.
Totusi, bucatariile mici si inguste vor arata mult mai bine fara dulapuri suspendate. Pentru a face camera sa para mai spatioasa ele ar trebui inlocuite cu rafturi suspendate.
Pentru o bucatarie de acest gen este foarte important sa luati in calcul iluminarea camerei pentru ca ea sa nu para inghesuita sau intunecata.
Luminile fixate de tavan sunt solutia ideala deoarece nu ocupa spatiu. Daca tavanul este mai jos, luminile puse deasupra dulapurilor, indreptate catre tavan il vor face sa para mai inalt.
Cand alegeti culorile pentru suprafetele din bucatarie optati pentru nuante deschise. Culorile deschise reflecta lumina si pot face un spatiu mic si ingust sa para mai mare si mai lat. Alb, bej, crem sunt optiunile ideale dar puteti folosi si galben pal sau piersica pentru a da caldura camerei.
Pentru podea folositi de asemenea culori deschise, pale. Suprafetele lucioase, sticla, inoxul reflecta lumina si vor adauga la aspectul vizual al spatiului.
Lumina este foarte importanta in bucatariile inguste, nu doar pentru a o face sa para mai mare dar si pentru a asigura confortul necesar. Folositi pe cat posilbil cat mai multa lumina naturala. 

Idei de amenajare bucatarii mici si inguste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu